Janneke Koetsier - Docente

Lespraktijk

Janneke Koetsier - pianoles Ik heb een lespraktijk piano in centrum Alkmaar, waar ik privéles geef aan kinderen, jongeren en volwassenen van zeven tot zeventig jaar. De niveau's lopen van absolute beginner tot ver gevorderden. Starters zijn vaak kinderen, maar ook volwassen beginners kunnen bij mij terecht.

Methodes en muziekstijlen

Janneke Koetsier - pianoles De methode die ik gebruik hangt af van de aanleg, de smaak en de motivatie van de leerling. Een positieve sfeer en plezier in muziek staan centraal tijdens de lessen. Daarnaast zijn opbouw van een goede techniek en een ontspannen manier van spelen belangrijk. Ik streef naar een persoonlijke lesstijl, door afstemmen op de leerling en door het uitgezochte repertoire, dat kan bestaan uit klassieke muziek, Disney liedjes, popmuziek, romantische pianomuziek, filmthema's, jazz, blues. We kunnen duetten spelen of ik kan je in de les begeleiden. Ik kan je ook coachen bij begeleiden of samenspelen met andere instrumenten.

Thuis oefenen

Janneke Koetsier - pianoles Hoe inspirerend de stukken of de lessen ook mogen zijn, lekker spelen lukt alleen door regelmatig achter de piano te zitten. Met de informatie in de les kun je weer verder; het je eigen maken van de stukken gebeurt thuis. Dus is het belangrijk dat je niet alleen plezier in het resultaat hebt, maar ook plezier beleeft aan het bezig zijn met muziek. Gelukkig houden vele leerlingen dit al jaren vol. Hun niveau vordert gestaag. Al deze doorzetters zijn bijzonder: kinderen die na een paar jaar 'Do re mi' uit de Sound of Music kunnen spelen, volwassen beginners die vloeiend hun stuk ten gehore brengen, jongeren die hun favoriete popnummer spelen en volwassen herintreders die aan de grote klassieke werken beginnen.

Voorspelen

Janneke Koetsier - pianoles De meeste leerlingen ervaren het voorbereiden van en spelen op een voorspeelavond als zeer stimulerend. Het afwerken van stukken brengt het spel op een hoger niveau en het geeft een gevoel van voldoening de stukken voor publiek ten gehore te brengen. De ervaring leert dat zenuwen langzamerhand minder een rol gaan spelen en dat maakt het plezier des te groter. Het is leuk om anderen te horen spelen en nieuwe stukken te leren kennen. Onlangs hebben leerlingen het initiatief genomen om duetten met elkaar te spelen.

Lesdagen en lengte van de lessen

De pianolessen zijn op maandag, dinsdag en woensdag. De meeste leerlingen hebben een half uur les per week. Volwassenen vaak een uur om de twee weken. Gevorderde en zeer gemotiveerde leerlingen kiezen voor drie kwartier of een uur les per week.

Tarief

De kosten per jaar bedragen € 850,- voor een half uur les per week, uitgezonderd de schoolvakanties.