Janneke Koetsier - Pianoles

Lespraktijk

Welkom in mijn pianolespraktijk aan de Frieseweg 100 in Alkmaar, naast Korenmolen 't Roode Hert en speeltuin OKB. Ik geef privéles aan kinderen, jongeren en volwassenen van ongeveer 7 tot 70 jaar. De niveaus lopen uiteen van absolute beginner tot ver gevorderden. Starters zijn vaak kinderen, maar ook volwassen beginners kunnen bij mij terecht.

Janneke Koetsier - pianoles

Methodes en muziekstijlen

De methode die ik gebruik hangt af van de aanleg, de smaak en de motivatie van de leerling. Een positieve sfeer en plezier in muziek staan centraal tijdens de lessen. Daarnaast zijn opbouw van een goede techniek en een ontspannen manier van spelen belangrijk. Ik streef naar een persoonlijke lesstijl, door afstemmen op de leerling en door het uitgezochte repertoire, dat kan bestaan uit klassieke muziek, Disney liedjes, popmuziek, romantische pianomuziek, filmthema's, jazz, blues. We kunnen duetten spelen of ik kan je in de les begeleiden. Ik kan je ook coachen bij begeleiden of samenspelen met andere instrumenten.

Janneke Koetsier - pianoles

Thuis oefenen

Hoe inspirerend de stukken of de lessen ook mogen zijn, lekker spelen lukt alleen door regelmatig achter de piano te zitten. Met de informatie in de les kun je weer verder; het je eigen maken van de stukken gebeurt thuis. Dus is het belangrijk dat je niet alleen plezier in het resultaat hebt, maar ook plezier beleeft aan het bezig zijn met muziek. Gelukkig houden vele leerlingen dit al jaren vol. Hun niveau vordert gestaag. Al deze doorzetters zijn bijzonder: kinderen die na een paar jaar 'Do re mi' uit de Sound of Music kunnen spelen, volwassen beginners die vloeiend hun stuk ten gehore brengen, jongeren die hun favoriete popnummer spelen en volwassen herintreders die aan de grote klassieke werken beginnen.

Janneke Koetsier - pianoles

Voorspelen

Optreden geeft de pianoles iets extra's. Het is leuk om voor elkaar, je familie en vrienden of bijvoorbeeld ouderen op te treden. Je kunt laten horen wat je vorderingen zijn, elkaar inspireren en naar het concert toewerken. Het kan spannend zijn, maar geeft veel voldoening.

Lesdagen en lengte van de lessen

De pianolessen zijn op maandag tot en met vrijdag. De meeste leerlingen hebben een half uur les per week. Volwassenen vaak een uur om de twee weken. Gevorderde en zeer gemotiveerde leerlingen kiezen voor drie kwartier of een uur les per week.

Tarieven

De kosten per jaar bedragen € 1000 voor een half uur pianoles per week. Het lesgeld kan ineens of in 10 termijnen betaald worden. In de schoolvakanties worden geen pianolessen gegeven.

Ook is het mogelijk een leskaart te kopen met 10 pianolessen van een half uur à € 300. De lessen gaan op afspraak en de leskaart is 1 jaar geldig.